Drupal, Joomla, Typo3 en WordPress bundelen krachten in Open Website Alliance

Image
Drupal logo

De makers en drijvende krachten achter de open source content management systemen Drupal, Joomla, Typo3 en WordPress willen de wereld en vooral zakelijke besluitvormers duidelijk maken dat open source te verkiezen is boven propriëtaire systemen. Daarom hebben zij de Open Website Alliance opgericht om de keuze voor open source software te promoten.

De internationale organisaties achter Drupal, Joomla, TYPO3 en WordPress bundelen hun krachten in een alliantie op leiderschapsniveau. De leden van de Alliance zijn verenigd in hun gedeelde waarden en hun boodschap aan besluitvormers om altijd open source software te verkiezen boven propriëtaire systemen.

De Alliance vertegenwoordigt de content management systemen (CMS) achter ruwweg 50% van alle websites die vandaag de dag online zijn. De Open Website Alliance werd opgericht om de keuze voor open source software te promoten en de samenwerking tussen vrije en open source web content management projecten te vergemakkelijken, om openheid, vertrouwen en kwaliteit te bevorderen. Andere vrije en open-source CMS organisaties worden aangemoedigd om zich aan te melden als lid.

Open source is niet alleen de toekomst van software, het is het heden," zegt Tim Doyle, CEO van de Drupal Association. "In een tijd waarin sommige marktkrachten oplossingen pushen waarbij gebruikers het eigendom van hun gegevens moeten opofferen, weten we dat open source een betere manier biedt. Door deze alliantie kunnen we eindgebruikers helpen promoten, onderwijzen en inspireren om de controle over hun software, hun gegevens en hun eigen woorden terug te nemen. Samen kunnen we een beter web bouwen.

Categorieën