Bootstrap

Bootstrap logoOm een website responsive te maken kun je Bootstrap gebruiken.  Een responsive website past zich aan aan de schermgrootte van de gebruiker, of dit nu een desktop computer, een tablet of smartphone is. Websitebouwers kunnen voor een responsive website het framework Bootstrap gebruiken dat ontwikkeld is door Twitter. Bootstrap integreert bovendien naadloos met het Twig-templatesysteem van Drupal.

Bootstrap heeft veel voordelen:

  1. Bootstrap biedt een responsive rastersysteem (van vaak 12 kolommen) en een set responsive CSS-klassen. Hierdoor kan de websitebouwer eenvoudig een responsive lay-out maken die zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten. Hierdoor ontstaat een optimale kijkervaring op verschillende apparaten, waaronder desktops, tablets en mobiele telefoons.
  2. Bootstrap biedt een uitgebreide verzameling componenten, zoals navigatiebalken, formulieren, knoppen, modals en meer. Door deze componenten te gebruiken, versnel je het ontwikkelproces aanzienlijk. Daardoor is er meer tijd voor finetunen van het ontwerp.
  3. Bootstrap volgt een consistente ontwerptaal en stijlgids, wat zorgt voor een samenhangende en uniforme look en feel op uw website. Deze visuele consistentie draagt bij aan een professionele en gepolijste gebruikerservaring.
  4. Het framework is compatibel met moderne webbrowsers en vangt browserinconsistenties op. Dit bespaart de bouwer tijd en moeite van het schrijven van aangepaste CSS-regels en JavaScript-code om browser-specifieke eigenaardigheden af te handelen.
  5. Bootstrap is mobile-first zodat het ontwerp en de ontwikkeling voor mobiele apparaten prioriteit krijgt. Deze aanpak zorgt ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers, die vaak meer dan de helft van het webverkeer uitmaken.

Bootstrap vereenvoudigt het bouwen van een responsive website door een robuust kolommensysteem, een breed scala aan vooraf gebouwde componenten, consistente styling, cross-browser compatibiliteit, aanpassingsopties en een ondersteunende community te bieden.