SOLR Search

SOLR logoSolr is een zeer betrouwbare, supersnelle en schaalbare zoekmachine die binnen een website of groep van websites zoekt naar content. De zoekresultaten voelen 'natuurlijk' aan dankzij een uitgekiend algoritme van score en publicatiedatum. Het algoritme toont recente content die voldoet aan de zoekopdracht als eerste, zodat de meeste relevante resultaten het eerst zichtbaar zijn voor uw websitebezoeker.

Dankzij de ingebouwde 'taalkennis' van Solr, worden Nederlandse of Engelse documenten op de juiste manier geïnterpreteerd en herkent Solr bijvoorbeeld werkwoorden met vervoegingen.

Solr is de ideale zoek-oplossing voor uitgevers of bedrijven die regelmatig content publiceren op hun website. Ediax gebruikt Solr vaak om een krachtige zoekfunctie toe te voegen aan een Drupal-website.

Voordelen van Solr Search

  1. Solr is gebouwd op Apache Lucene, een krachtige en veelgebruikte zoekbibliotheek. Het biedt geavanceerde zoekfuncties zoals full-text zoeken, zoeken met facets, fuzzy zoeken en relevantie-ranking.
  2. Solr is efficiënt en schaalbaar en kan zoekindexen verdelen over meerdere servers, wat zorgt voor hoge prestaties. Het kan een hoog volume aan zoekopdrachten verwerken met behoud van snelle responstijden, zelfs met grote datasets.
  3. Lucene Solr biedt een uitgebreide en flexibele query syntax waarmee gebruikers complexe zoekopdrachten kunnen maken. Het ondersteunt Booleaanse operatoren, wildcard zoekopdrachten, zoekopdrachten op woordgroepen, bereikquery's en nog veel meer.
  4. Navigatie met facets is een krachtige functie van Lucene SOLR waarmee gebruikers zoekresultaten kunnen filteren op basis van verschillende categorieën of attributen. Hiermee kunnen gebruikers inzoomen op specifieke subsets van gegevens. Facets verbeteren de efficiëntie enorm bij het zoeken in een grote hoeveelheid gestructureerde gegevens.
  5. Solr ondersteunt meertalig zoeken en biedt tokenization en stemming mogelijkheden voor verschillende talen waaronder het Nederlands.
  6. Solr kan zoektermen markeren binnen zoekresultaten, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om relevante inhoud te identificeren.
  7. Lucene SOLR biedt een robuust indexeringsmechanisme dat bijna real-time updates mogelijk maakt. Dit is vooral handig voor websites met vaak veranderende of dynamische inhoud.
  8. Behalve een userinterface in de vorm van een lokaal draaiende website, biedt Solr standaard allerlei krachtige API's om content te indexeren of juist te zoeken.