Open Source steeds meer in trek bij bedrijven

Image
Drupal

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van Open Source Software (OSS). De transparantie bij open source spreekt aan, maar ook de support van de community (die bugs oplost, veiligheidsproblemen signaleert en repareert) is aantrekkelijk. Tenslotte is het vermijden van een vendor lock-in een belangrijk aspect bij de keuze voor een open source oplossing.

Ook de internetgemeenschap kiest al langer voor open source oplossingen. Het overgrote deel van alle webservers op het internet draait bijvoorbeeld met open source software als Linux, Apache of Nginx, MariaDB en PHP. Om content op websites te beheren, kiest men dan vaak voor een open source CMS als Drupal, WordPress of een open source framework als Laravel voor specifieke toepassingen.

Ook Gartner heeft vorig jaar al vastgesteld dat het bedrijfsleven open source steeds meer omarmt en voorspelt dat:

  • Tot 2025 zal meer dan 70% van de ondernemingen hun IT-uitgaven voor open source software verhogen in vergelijking met hun huidige IT-uitgaven.
  • Tegen 2025 zal Software als een Service (SaaS) het voorkeursmodel voor OSS worden vanwege het vermogen om betere operationele eenvoud, veiligheid en schaalbaarheid te bieden.

 

Gartner Hype Cycle Open Source Software
Gartner Hype Cycle Open Source Software

 

Categorieën