COPE

COPE of Create Once, Publish Everywhere is bij uitstek geschikt voor uitgevers met meerdere merken of imprints. Content wordt in een centraal content management systeem gemaakt en vervolgens middels het zetten van vinkjes gepubliceerd op één of meerdere websites en in nieuwsbrieven.

Het handmatig knippen-en-plakken van content van het ene systeem naar het andere is hiermee verleden tijd. Bovendien bewaakt een dergelijk systeem ook embargo-datums; pas na het verstrijken van de embargo-datum en -tijd verschijnt een nieuwsbericht, evenement of persbericht op alle relevante websites en eventueel ook in automatisch gecreëerde nieuwsbrieven.

William Navarro - UnsplashBehalve artikelen in de vorm van tekst, bevat het systeem ook afbeeldingen, links naar websites of social media en andere attachments die bij de tekst horen. Verder is het bijna vanzelfsprekend dat het COPE-systeem één afbeelding in hoge resolutie bevat en dat het systeem de afbeelding schaalt naar formaten die geschikt zijn voor de website. Door met de cursor het focal point van de afbeelding aan te wijzen, kan het systeem uitsneden (crops) maken die keurig gecentreerd zijn rondom het focal point. Geen afgehakte hoofden meer! Dat is handig bij overzichtspagina's waar een kleine thumbnail wordt gebruikt voor alle artikelen en de detailpagina van het artikel een grote versie van de afbeelding.

Het COPE-systeem is ook bruikbaar om (automatisch) nieuwsbrieven samen te stellen op basis van bijvoorbeeld persberichten, een events-overzicht en nieuwsberichten. Selectiecriteria bepalen welke content geschikt is voor een nieuwsbrief, een template de opmaak. Door te koppelen met een backoffice of een dienst als Copernica, Ternair of MailChimp is het versturen ook semi- of helemaal automatisch.

Voordelen van COPE

Een Create Once, Publish Everywhere (COPE) systeem biedt verschillende voordelen voor contentcreatie en -distributie. De belangrijkste zijn:

  • Met een COPE-systeem kunnen contentmakers hun content één keer maken en vervolgens op meerdere kanalen en platforms publiceren. Dit bespaart tijd en moeite, omdat ze niet handmatig dezelfde content hoeven aan te passen of te repliceren voor verschillende kanalen. 
  • Het COPE-systeem zorgt ervoor dat de content consistent is op alle kanalen en platforms. Omdat de content vanuit één bron wordt gepubliceerd, is er minder kans op inconsistenties, fouten of verouderde informatie op verschillende kanalen. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en versterkt het merkimago.
  • Het handmatig kopiëren en aanpassen van content voor verschillende kanalen vergroot de kans op menselijke fouten. Een COPE-systeem elimineert menselijke knip-en-plak fouten omdat de content automatisch wordt gesynchroniseerd en consistent blijft op alle kanalen.
  • Het bereik onder de doelgroepen wordt vergroot door content op meerdere kanalen te publiceren.
  • Een COPE-systeem kan leiden tot betere SEO-prestaties door content op verschillende kanalen te publiceren en te voorzien van backlinks en verwijzingen naar content.
  • Een COPE-systeem biedt maximale snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid bij het toevoegen van nieuwe kanalen of platforms.
  • Het gebruik van een COPE-systeem kan kostenbesparingen opleveren door content efficiënter te creëren en distribueren.