Projectenbank NWO-SIA

Projectenbank NWO-SIA

De projectenbank van NWO-SIA bevat meer dan 1800 onderzoeksprojecten van kennisinstellingen (hogescholen en universiteiten). Het gaat om projecten vanaf 2014, gefinancierd door verschillende subsidieregelingen van Regieorgaan SIA. De databank is doorzoekbaar via trefwoorden en zoekresultaten kun je filteren op status, regeling of kennisinstelling.

Drupal REST-API

De projectenbank is gebouwd met Drupal 9 en gekoppeld met de backoffice van NWO-SIA via een REST-API. Tenminste dagelijks wordt publieke informatie over projecten overgebracht naar de Projectenbank. Dankzij deze automatische koppeling behoort het handmatig verzamelen en uploaden van xml-bestanden tot de verleden tijd en is de Projectenbank altijd actueel!

Solr Search

Om snel projecten te kunnen vinden of filteren, wordt ieder project ook ingeschoten op de SOLR-zoekmachine. De zoekmachine bevat genoeg informatie over ieder project om een samenvatting te kunnen tonen op overzichtspagina's wat resulteert in een supersnelle weergave. Solr levert ook facets terug bij zoekresultaten zodat je deze verder kunt filteren.