Drupal 10 roadmap belooft meer gebruikersgemak

Image
Drupal 10

Drupal is hét CMS voor ambitieuze websitebouwers, maar door de steile leercurve haken sommige bouwers vroegtijdig af. De roadmap belooft meer eenvoud en gebruikersgemak met een betere Layout Builder en automatische updates.

Minder steile leercurve

De Project Browser moet het voor bouwers gemakkelijker maken om nieuwe modules te ontdekken en installeren. Starter kits (of Recepten) maken de Drupal leercurve minder steil. Verbeteringen in de userinterface voor websitebeheerders maken de /admin-interface en het beheer van maatwerk velden toegankelijker. Veiligheidsupdates (patches) en updates van het Drupal CMS (core) worden automatisch geïnstalleerd. 

Verbeteringen voor webredacteuren

Met de geplande verbeteringen aan Layout Builder is het voor webredacteuren gemakkelijker om zelf de layout van een webpagina naar eigen hand te zetten. Layout Builder werd geïntroduceerd in Drupal 8 en is inmiddels essentieel om attractieve webpagina's te bouwen, maar de gebruikersvriendelijk en usability laat nog te wensen over. Dat wordt in de komende versies van Drupal 10 nu aangepakt.

Drupal trainingen van Ediax

Categorieën